TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Britanicii protestează la Londra, după victoria Partidului Conservator

Sute de britanici au ieşit în stradă, nemulţumiţi de succesul categoric al premierului Boris Johnson la alegerile parlamentare.

Oamenii au mărşăluit prin centrul capitalei britanice şi au scandat lozinci împotriva premierului. Au existat şi îmbrînceli între taberele pro şi contra Boris Johnson, dar violenţele s-au calmat rapid, la sosirea poliţie.

Protestatarii pregătiți cu pancarte pe care scria „Nu respectaţi regula parlamentarilor (Conservatori)” și „Bun-venit refugiaţi Bun venit”, au mărşăluit de la biroul din Downing Street al lui Johnson pînă în Piața Trafalgar și pînă la districtul teatrului, blocînd traficul și atrăgînd o prezență masivă a poliției.

Conservatorii premierului Boris Johnson au obținut victorie zdrobitoare - majoritate absolută - în Parlamentul de la Londra în urma alegerilor legislative anticipate, potrivit exit-pollurilor.

Această victorie deschide calea Marii Britanii către ieșirea din UE și este cel mai bun scor obţinut de Partidul Conservator în ultimii 32 de ani, în timp ce laburiştii au suferit cea mai grea înfrîngere din ultimele opt decenii.


Votul care-l menţine pe Johnson la putere are, însă, și un prim efect dur: naţionaliştii scoţieni au anunțat că reiau demersurile în favoarea unui nou referendum pentru independență.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load