Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1411

Japonia va ridica toate restricțiile anti-covid

4 apr. 2023,, 12:30   Externe
3726 0

Începînd cu 8 mai, Japonia va ridica toate restricțiile actuale de intrare în țară din cauza COVID-19.

Începînd cu ziua de 8 mai, autoritățile japoneze vor ridica toate măsurile restrictive la intrarea în țară din străinătate, care au fost impuse ca parte a prevenirii răspîndirii coronavirusului. Acest lucru a fost anunțat luni de Ministerul japonez al Afacerilor Externe.

În prezent, la trecerea frontierei, este nevoie de prezentarea unui certificat de test negativ pentru coronavirus, făcut cu 72 de ore înainte de plecarea în Japonia. Toate celelalte cerințe și restricții, inclusiv carantina, au fost ridicate de guvernul japonez anul trecut, relatează Bigasia.

Totodată, pe 8 mai va fi lansată o procedură numită provizoriu „supravegherea genomică a bolilor infecțioase”, al cărei scop va fi monitorizarea situației epidemice și a afluxului de noi infecții din străinătate. Ministerul Afacerilor Externe nu i-a dezvăluit încă detaliile.

În plus, din 5 aprilie, Japonia va ridica și restricțiile anterioare de intrare pentru călătorii din China continentală, astfel încît aceștia vor fi supuși acelorași măsuri ca și cetățenii altor țări.


Actuala decizie a autorităților este legată de viitoarea revizuire a statutului coronavirusului din 8 mai și trecerea acestuia în categoria virușilor mai puțin periculoși, precum gripa sezonieră. În ceea ce privește China, partea japoneză constată o scădere a răspîndirii infecției, care a fost motivul pentru relaxarea restricțiilor de intrare.

La sfîrșitul anului trecut, pe fondul unui focar de COVID-19 după ridicarea restricțiilor anti-COVID în China, Tokyo a introdus testarea rapidă obligatorie pentru coronavirus pentru toți cei care soseau din China continentală și cei care au vizitat China în decursul ultimei săptămîni. În prezent, autoritățile japoneze testează aleatoriu aproximativ 20% din sosirile din China pentru covid. Pînă la 1 martie, toate sosirile din China au fost supuse testării pentru coronavirus

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?