COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2958
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7685

Italia sprijină propunerea Rusiei de a negocia situația din Venezuela

7 feb. 2019,, 08:50   În lume
1677 1

Italia sprijină propunerea ministrului Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, cu privire la necesitatea unor negocieri privind situația din Venezuela, a declarat pentru RIA Novosti ministrul italian de externe, Guglielmo Picchi.

"Bineînțeles, sîntem absolut contra oricărei interferențe externe în afacerile interne ale Venezuelei, dar problema este că comunitatea internațională a recunoscut doar rezultatele alegerilor din cadrul Adunării Naționale, dar nu și alegerile prezidențiale", a spus diplomatul.

Potrivit lui, din acest motiv este considerată legitimă doar alegerea lui Juan Guaido.

"Am apreciat declarația recentă a ministrului de externe rus, Serghei Lavrov, despre propunerea de mediere internațională și căutarea unei soluții diplomatice a acestei crize", a adăugat el.
Picchi a menționat că poziția Italiei se bazează pe necesitatea de a proteja marea comunitate italiană într-o țară latino-americană.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽