Italia, lovită de grindină cît portocala (VIDEO)

Italia, lovită de grindină cît portocala (VIDEO)

Vreme extremă în Italia. Grindină cu bucăți de gheață de mărimea unei portocale a “bombardat” Pescara, apoi, o furtună cu ploi diluviene a inundat orașul de la Adriatică.


Vijelia a venit după săptămîni de caniculă.


Șuvoaiele s-au revărsat pe străzile oraşului situat pe coasta adriatica, în regiunea Abruzzo. “După grindina extrem de violenţă şi asemenea ploaie puternică oraşul este de netrecut”, a declarat primarul Carlo Masci.


“Toţi pompierii şi echipele consiliului muncipal sînt pe teren, dar nu avema sufieciente resurse pentru a face fata urmărilor acestui fenomen extrordinar”, a mai spus primarul, care a activat un centru operaţional pentru situaţii de urgenţă.


A fost o furtună violentă şi la Milano Marittima, o staţiune aflată la 300 de kilometri nord de Pescara, în regiunea Romagna. O femeie a fost accidentată grav, din cauza condiţiilor meteo, iar mai mulţi pini vechi de 200 de ani au fost doborîţi de o tornadă.


Pe de altă parte, continua să se propage incendiile de vegetaţie din Sicilia, pe suprafeţe intines intre oraşele Palermo şi Trapani. În sprijinul pompierilor au fost aduse şi avioane specializate în lupta cu focul, asanumitele bombardiere cu apa.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load