COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2919
Puterea stiri: 6631

Israel: Netanyahu spune că nu vede un „sfîrșit imediat” al conflictului cu palestinienii

17 mai. 09:14   În lume
1123 0

Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu a declarat că își dorește ca escaladarea violențelor între Israel și forțele palestiniene să nu dureze mult, afirmînd însă că nu vede un „sfîrșit imediat” al acestui conflict. Acesta susține că de vină pentru conflictul dat este gruparea Hamas, relatează Politico.

„Sperăm că acest conflict nu va dura foarte mult. Noi am fost atacați de Hamas de ziua independenței, ziua Ierusalimului, atacuri începute cu acțiuni lipsite de provocări și continuate cu mii de rachete și bombe aruncate asupra orașelor noastre. Eu cred că în acest caz, orice țară ar trebui să se apere”, a declarat premierul Israelului pentru CBS News.

Netanyahu s-a referit în special la rachetele lansate din Fîșia Gaza, teritoriu controlat de Hamas. Aceste atacuri cu rachete au început pe fondul creșterii tensiunilor în Ierusalim care au fost atribuite mai multor cauze, cum ar fi unele decizii ale instanțelor judecătorești care au dispus evacuarea locuitorilor musulmani dintr-un cartier arab din Ierusalimul de Est și un raid al poliției asupra moscheii Al-Aqsa în timpul Ramadanului.

„Noi vom face tot ceea ce este necesar pentru a restabili ordinea, liniștea și securitatea cetățenilor noștri. În același timp vom încerca să distrugem filialele teroriste ale grupării Hamas și să prevenim orice acțiuni de asemenea gen pe viitor. Acest lucru va dura ceva timp. Sperăm că nu va dura mult, dar nu va fi imediat”, a precizat Netanyahu, menționînd că într-o situație similară și SUA ar fi reacționat la fel. Oficialul a mai declarat că nu a avut nici o propunere de armisițiu din partea Egiptului.

Șeful executivului de la Tel-Aviv susține că un armistițiu nu ar fi posibil întrucît organizația Hamas este una teroristă „care țintește civilii noștri și îi folosește drept scuturi umane”, glorificînd moartea acestora în timp ce Israelul „deplînge fiecare pierdere din rîndul civililor”.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽