X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Israel: "Hamas a respins planul lui Biden de încetare a focului"

12 iun. 14:15   Externe
2612 0

Oficialii Hamas au anunțat că au dat un răspuns „pozitiv” la propunerea președintelui american Joe Biden de încetare a focului în Fîșia Gaza. La rîndul lor, autoritățile israeliene consideră că Hamas a respins planul lui Biden.

Un oficial israelian, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a declarat anterior pentru Reuters că, în răspunsul trimis prin intermediul mediatorilor, Hamas „a schimbat toți parametrii de bază și cei mai importanți” ai planului lui Biden, inclusiv „respingînd propunerea de eliberare a ostaticilor”.

În același timp, Hamas susține că nu a făcut decît să își „confirme încă o dată poziția”. „Mingea este acum de partea israeliană”, a declarat pentru agenție o sursă din cadrul mișcării palestiniene, care a dorit, de asemenea, să-și păstreze anonimatul, relatează Noi.md cu referire la meduza.

Consilierul pe probleme de politică externă al premierului israelian, Ofir Falk, a declarat la începutul lunii iunie că Israelul este de acord cu principalele puncte ale planului, dar multe detalii, a spus el, urmează a fi îmbunătățite.

Cu toate acestea, după cum notează Reuters, nici Hamas și nici Israelul nu au declarat oficial că sînt gata să accepte angajamentele prevăzute de planul președintelui SUA.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав