X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

China se opune majorării taxelor vamale în SUA asupra produselor chinezești

21 iun. 13:00   Internațional
2044 0

China se opune cu fermitate majorării suplimentare de către Statele Unite a taxelor vamale pentru unele produse chinezești și a transmis o observație serioasă în acest sens.

Despre aceasta a informat Ministerul Comerțului din Republica Populară Chineză.

În plus față de taxele existente în temeiul articolului 301 din Legea americană privind comerțul, Washingtonul a anunțat la 14 mai noi taxe vamale pentru o serie de produse chinezești importate, inclusiv vehicule electrice, baterii litiu-ion, panouri solare și minerale cheie.

"Partea americană ignoră normele Organizației Mondiale a Comerțului /OMC/, insistă să mențină și să majoreze taxele în temeiul articolului 301 și politizează și transformă în arme problemele economice, ceea ce contrazice consensul important la care au ajuns cei doi șefi de stat și este, de asemenea, un exemplu tipic de manipulare politică", a declarat He Yadong, purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez al Comerțului, în cadrul unei conferințe de presă.

Partea americană ar trebui să își corecteze imediat acțiunile eronate și să anuleze măsurile care vizează creșterea taxelor suplimentare de import împotriva bunurilor chinezești, a rezumat el.

2
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав