X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Ministrul israelian al Apărării a plecat la Washington. Ce și cu cine va discuta

23 iun. 18:30   Externe
2573 0

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Galant, a plecat cu avionul la Washington.

Potrivit serviciului de presă al organismului israelian de apărare, în timpul vizitei, în cadrul întîlnirilor cu omologul său american Lloyd Austin și cu secretarul de stat american Anthony Blinken, Galant intenționează să discute despre situația de la frontiera cu Libanul, despre conflictul din Fîșia Gaza, inclusiv despre "a treia fază" după încheierea fazei active a ostilităților din enclavă, precum și despre cooperarea în domeniul apărării între cele două țări.

"Voi efectua o vizită în Statele Unite la invitația ministrului american al Apărării, Lloyd Austin. În SUA, mă voi întîlni cu ministrul Apărării, cu secretarul de stat și cu alți înalți oficiali. În timpul acestor întîlniri, intenționez să discut despre evoluțiile din Gaza și Liban. Noi (Israelul) sîntem pregătiți pentru orice acțiune care ar putea fi necesară în Gaza, Liban și alte zone", a declarat Galant înainte de a zbura spre SUA.

Șeful Ministerului israelian al Apărării a declarat că tranziția la faza a treia (după încheierea ostilităților active) în Fîșia Gaza este importantă. "Voi discuta despre această tranziție cu oficialii americani", a continuat Galant.

"Știu că vom obține o cooperare strînsă cu SUA și în această privință", a adăugat el, menționînd că întîlnirile cu oficialii americani sînt cruciale pentru acest război din Fîșia Gaza.


Biroul de presă al Ministerului Apărării a adăugat că, în cadrul întîlnirilor sale cu oficialii americani, Galant va discuta despre operațiunile necesare pentru a atinge obiectivele războiului împotriva organizației teroriste Hamas, despre eforturile de a asigura returnarea ostaticilor deținuți de Hamas și despre măsurile necesare pentru a atinge stabilitatea regională.

"El va aborda, de asemenea, domeniile unice de cooperare dintre instituțiile de apărare ale SUA și Israelului, concentrîndu-se asupra eforturilor de consolidare a forțelor, de proiectare a puterii și de menținere a avantajului calitativ al Israelului în regiune", a adăugat Ministerul Apărării.

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав