X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Israelul introduce autorizații electronice de intrare pentru cetățenii moldoveni

22 iun. 11:30   Societate
14595 0

Cetățenii moldoveni care călătoresc în Israel vor trebui să obțină o Autorizație electronică de călătorie (ETA-IL), la fel ca cetățenii unui număr de alte țări.

Autoritățile moldovenești vor lua măsuri de răspuns față de cetățenii israelieni care călătoresc în țara noastră.

Potrivit ambasadorului Republicii Moldova în Israel, Alexandru Roitman, în contextul lansării și implementării sistemului ETA-IL în Israel începînd cu 1 iulie 2024, care va include și cetățenii moldoveni care călătoresc în Israel, Republica Moldova va trebui să răspundă cu decizii reciproce, relatează Noi.md.

El a menționat că cele două țări au un regim reciproc fără vize de 10 ani, iar Moldova a anulat unilateral regimul de vize cu Israelul în 2011, urmat de un acord privind regimul fără vize între cele două țări în 2014.

"În pofida regimului fără vize, în perioada menționată ne-am confruntat cu numeroase cazuri de refuz al intrării cetățenilor moldoveni în Israel", a declarat Alexandru Roitman.


Potrivit acestuia, sistemul ETA-IL va avea un impact asupra călătorilor moldoveni în Israel, dintre care mulți sînt angajați ai companiilor israeliene, și va presupune de fapt încetarea unilaterală de către Israel a regimului fără vize cu Moldova.

Ambasadorul moldovean în Israel a declarat că, în replică, pentru a proteja drepturile cetățenilor săi, Moldova consideră că este obligată să introducă un sistem similar de aprobare prealabilă pentru cetățenii israelieni.

Potrivit lui, măsurile de răspuns vor afecta și miile de pelerini religioși care călătoresc anual în Ucraina prin teritoriul Moldovei. Detaliile și formatul acțiunilor ulterioare sînt studiate de autoritățile moldovenești și vor fi anunțate ulterior.

"Moldova rămîne angajată în dezvoltarea relațiilor bilaterale cu Israelul în spiritul respectului reciproc și al reciprocității și este gata să participe la discuții și negocieri pe această temă în beneficiul celor două țări și al cetățenilor lor", a declarat Alexandru Roitman.

Anterior a fost comunicat faptul că de la 1 iunie 2024 Israelul a introdus un program pilot de permise de intrare electronice pentru turiștii din Statele Unite și Germania, iar ulterior acest program va fi extins asupra tuturor țărilor lumii.

Informații detaliate despre regimul de vize din diferite țări pentru cetățenii moldoveni și condițiile de călătorie în diferite țări ale lumii pentru aceștia pot fi găsite pe site-ul viza.md

3
0
1
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав