X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Fîșia Gaza: Cel puțin 22 de persoane au fost ucise lîngă biroul Crucii Roșii

22 iun. 13:30   Externe
2560 0

Cel puțin 22 de persoane au fost ucise, iar alte 45 rănite într-un bombardament lîngă biroul Crucii Roșii din Fîșia Gaza, anunță BBC.

„Proiectile de calibru mare au căzut la cîțiva metri de birourile și reședințele Comitetului Internațional al Crucii Roșii (ICRC) vineri după-amiază”, se arată într-o declarație a Comitetului Internațional al Crucii Roșii.

Un purtător de cuvînt al Forțelor de Apărare ale Israelului a declarat că investigațiile inițiale sugerează că nu există nicio indicație că ar fi efectuat un atac în zonă, dar a adăugat că incidentul este în curs de revizuire.

„Atacul a avariat structura biroului ICRC, care este înconjurat de sute de civili strămutați care trăiesc în corturi, inclusiv mulți dintre colegii noștri palestinieni. Acest incident a cauzat un aflux masiv de victime la Spitalul de Campanie al Crucii Roșii din apropiere, spitalul primind 22 de morți și 45 de răniți, cu rapoarte despre victime suplimentare”, a precizat ICRC.

„Condamnăm aceste incidente care pun în pericol viețile umanitarilor și civililor,” se arată în declarație.


Ministerul Sănătății din Gaza, gestionat de Hamas, a oferit cifre diferite, spunînd că 25 de persoane au fost ucise și 50 au fost rănite în bombardament, pe care l-a atribuit Israelului.

Armata israeliană a lansat o campanie pentru a distruge grupul armat palestinian ca răspuns la un atac fără precedent asupra sudului Israelului pe 7 octombrie, în timpul căruia aproximativ 1.200 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise și 251 de persoane au fost luate ostatice.

De atunci, mai mult de 37.390 de persoane au fost ucise în Gaza, conform ministerului sănătății din teritoriu, gestionat de Hamas. Cifrele lor nu diferențiază între civili și combatanți, dar pînă la sfîrșitul lunii aprilie s-au raportat 14.680 de copii, femei și persoane în vîrstă printre cei decedați.

Într-o altă evoluție, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a avertizat că escaladarea ostilităților dintre Israel și mișcarea islamistă Hezbollah din Liban riscă să declanșeze o catastrofă pentru regiune și dincolo de aceasta.

Guterres a acuzat ambele părți de o retorică tot mai belicoasă și a cerut o dezescaladare imediată, spunînd că lumea nu poate permite ca Libanul să devină un alt Gaza. În lunile trecute, au avut loc o serie de atacuri transfrontaliere de represalii între Israel și Hezbollah. Grupul sprijinit de Iran spune că luptă împotriva Israelului pentru a sprijini aliatul său, Hamas, din Gaza.

0
0
0
5
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав