COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Insula Poveglia – Istoria celui mai bîntuit loc din lume

Situată în nordul Italiei, Insula Poveglia este un punct abia vizibil din satelit, dar grozăviile care s-au întîmplat aici ani la rînd i-au adus stigmatul de cel mai bîntuit loc din lume.

Insula Poveglia a devenit celebră pentru că aici a existat un azil de boli mintale, a fost ocolită de invaziile barbarilor și a fost loc de surghiun al celor bolnavi în faze terminale, scrie Incredibilia

Legendele sinistre care s-au născut aici au făcut ca Insula Poveglia să capete faima de „cel mai bîntuit loc de pe Pămînt”.

Insula este menționată pentru prima dată în anul 421, în timpul prăbușirii Imperiului Roman. În această perioadă, mulți oameni din clasa superioară din orașele Padova și Este au venit în Poveglia căutînd adăpost în fața invadatorilor barbari.

Dată fiind întinderea mică a insulei, nu a stîrnit interesul și nu a fost invadată. Apoi, vreme de secole, aici au trăit în pace cîțiva oameni.


În 1379, Veneția a fost atacată de flota genoveză. Locuitorii Povegliei au fugit în Giudecca, iar insula a rămas părăsită ani de zile. În 1645, guvernul venețian a construit aici cinci forturi octogonale, menite să protejeze intrările în lagună…

Există multe povești despre întîlniri cu fantome pe Insula Poveglia. Mulți spun că încă pot auzi gemetele, strigătele și tusea bolnavilor de ciumă, care încă bîntuie insula.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load