Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

În Turcia ar putea fi creat un centru de gaze similar celor din Londra și Hamburg

6 sep. 2023,, 14:45   Externe
2135 0

Turcia preconizează să creeze un centru de gaze similar celor din Londra și Hamburg, intenționează să discute acest plan cu Rusia, a declarat președintele țării, Recep Tayyip Erdogan.

"În timpul întîlnirii noastre cu domnul Putin (luni, la Soci - n.r.), am discutat despre sectorul energetic în domenii separate. Vom pune în aplicare diverse proiecte pentru a transporta purtători de energie către Europa și în întreaga lume prin teritoriul țării noastre. Odată cu înființarea unui centru de gaze în Turcia, se vor face progrese în domeniul transportului și al prețurilor energiei. Am declarat că vom transforma țara noastră într-un centru energetic și creăm infrastructura și facilitățile fizice necesare în acest scop. Cu ajutorul investițiilor din ultimii ani, vom transforma țara noastră într-o bază importantă de gaze pentru geografia regională. Pas cu pas ne apropiem de obiectivul nostru de a transforma Turcia în centrul energetic al regiunii și apoi al lumii", a declarat liderul turc reporterilor în avionul cu care s-a întors de la Soci, potrivit ria.ru.

Potrivit acestuia, Ankara este hotărîtă să păstreze relațiile energetice turco-ruse, pe care Turcia le urmărește pe o bază reciproc avantajoasă, în interesul ambelor țări.

"În ceea ce privește Turcia, noi propunem un plan diferit în această chestiune. Similar centrului nostru financiar din Istanbul, avem un plan de înființare a unui centru de gaze naturale similar centrelor înființate la Londra și Hamburg pentru anumite tipuri de afaceri. Vom discuta acest plan cu Rusia. Vrem să transformăm țara noastră într-un astfel de centru în afara Traciei. Intenționăm să creăm un astfel de centru nu numai pentru gaze naturale, ci și pentru energie și minerit. Vrem să creăm un centru cu o gamă largă de obiective. Vrem ca toți cei care doresc să facă energie, gaze și minerit să vină în acest centru. Putem crea acest centru într-unul dintre blocurile centrului nostru financiar din Atașehir", a subliniat liderul turc.

5
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?