COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Franța au fost extrase datele din cutiile negre ale avionului ucrainean doborît în Iran

Experţi ai Biroului de investigare a accidentelor aeriene (BEA) de la Paris au extras luni cu succes date din cutiile negre ale avionului ucrainean doborît de Iran pe 8 ianuarie.

Toţi cei 176 de pasageri şi-au pierdut viaţa după ce forţele iraniene au doborît din greşeală avionul la scurt timp după decolarea acestuia din Teheran, cu destinaţia Kiev, informează dpa, citat de Agerpres.

Datele din ambele cutii negre, înregistratorul de voce din cabina de bord şi înregistratorul de zbor, includ “evenimentul în sine”, a scris BEA pe Twitter.

Datele au fost transmise autorităţilor iraniene, iar analiza acestora va începe marţi împreună cu “părţile interesate”, a mai precizat BEA.

Investigatori din partea Comitetului pentru siguranţa transporturilor din Canada sînt prezenţi la sediul central al BEA din Paris, în contextul în care aproape jumătate din pasagerii care au pierit în accidentul aviatic erau canadieni.


În luna iulie, autoritatea iraniană a aviaţiei civile a declarat că doborîrea avionului a fost provocată de o “greşeală umană” cauzată de o abatere a sistemului radar militar şi de lipsa comunicării între operatorul apărării aeriene şi comandanţii săi.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load