Germania a calculat pierderile de miliarde în urma sancțiunilor împotriva Rusiei

Germania a calculat pierderile de miliarde în urma sancțiunilor împotriva Rusiei

Președintele Comitetului german pentru relațiile economice din Europa de Est, Wolfgang Büchele, a declarat că prejudiciul cauzat de sancțiunile anti-ruseşti alcătuieşte aproximativ 100 de miliarde de euro.


El a recomandat firmelor germane să continue cooperarea cu Rusia, menționînd caracterul vag al sancțiunilor SUA. „Noi avem nevoie de Rusia, iar Rusia are nevoie de noi", a spus Büchele, transmite Noi.md cu referire la presa rusă.


Totodată, şeful Comitetului a făcut o prognoză potrivit căreia, în condițiile actuale, afacerile cu Rusia vor fi în stare de stagnare în 2019.


Potrivit oficialului german, întreaga Uniune Europeană are nevoie de o nouă strategie în construirea relațiilor cu Rusia. Refuzul dialogului nu va duce la creşterea securităţii, a conchis Büchele.


Reprezentanții mediului de afaceri german au criticat în repetate rînduri planurile SUA de a extinde sancțiunile anti-ruseşti. Astfel, în luna decembrie, a apărut informaţia precum că două treimi din companiile germane care desfăşoară activităţi în Rusia au aprobat ideea creării unui sistem de plăți independent de dolar.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load