Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

George Bush a vorbit din greșeală despre invazia "brutală" în Irak

19 mai. 10:05   Război în Ucraina
1342

Fostul președinte al SUA, George W. Bush, în timpul unei discuții despre situația din Ucraina, a vorbit din greșeală despre invazia "nejustificată și brutală" în Irak.

La un eveniment al Institutului Bush dedicat alegerilor, fostul președinte a prezentat ipoteza că sistemul electoral al Rusiei ar fi dus la escaladarea din Ucraina.

"Drept consecință (a situației din Rusia) — lipsa de verificări și echilibrări... și decizia unei singure persoane de a lansa o invazie absolut nejustificată și brutală în Irak, adică în Ucraina", a spus Bush.

După aceea, el totuși a adăugat: "Și în Irak", ceea ce a făcut publicul să rîdă. Fostul președinte, în încercarea de a justifica gafa, s-a referit la vîrsta sa.

"Șaptezeci și cinci (ani)", a adăugat Bush, amuzînd și prin această frază publicul.

Operațiunea militară a forțelor Statelor Unite și a coaliției anti-irakiene "Shock and Awe" (mai tîrziu "Iraqi Freedom") a început pe 20 martie 2003. Motivul oficial al invaziei a fost declarația Washingtonului cu privire la legătura regimului lui Saddam Hussein cu terorismul internațional, precum și informațiile CIA despre prezența armelor de distrugere în masă în Irak, care ulterior nu au fost confirmate. Operațiunea a avut loc fără sancțiunea din partea ONU.3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав