COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Erdogan a numit lovitura de stat în Turcia din 2016 o încercare de ocupație a țării

Erdogan a numit lovitura de stat în Turcia din 2016 o încercare de ocupație a țării

Tentativa de lovitură de stat în Turcia, în noaptea de 16 iulie 2016, a fost o tentativă de ocupație a țării, a declarat liderul turc Tayyip Erdogan, în legătură cu cea de-a patra aniversarea a victoriei asupra ocupanților.

"A fost o încercare de a ataca țara noastră cu ajutorul teroriștilor și trădătorilor din armata noastră. Dar Turcia a arătat că nu se numără printre acele state din regiune în care s-a reușit destabilizarea prin tulburări interne pentru a le ocupa ulterior. Poporul turc a distrus planurile celor care doreau să-i calce voința", a spus Erdogan într-o adresare TV către națiune.

După cum scrie ria.ru, el a numit, de asemenea, manifestare a "voinței poporului" Turciei și continuarea victoriilor sale schimbarea statutului Catedralei Sfînta Sofia din Istanbul, transformată în moschee.


Autoritățile Turciei acuză organizația predicatorului islamic de opoziție Fethullah Gulen, pe care ele îl numesc FETO (organizația teroristă de fethullahiști), de implicare în încercarea de loitură de stat în iulie 2016. În Turcia, după revoltă, au fost arestați peste 80 de mii de persoane, concediați sau suspendați de la locul de muncă peste 160 de mii de funcționari publici, inclusiv militari. Însuși Gulen, care se află în SUA, a condamnat încercarea de lovitură de stat și a respins acuzațiile.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load