X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Emisiile de metan, aproape de un nivel-record în întreaga lume

14 mar. 23:00   Externe
2452 0

Producția și folosirea combustibililor fosili au generat anul trecut, în atmosferă, peste 120 de milioane de tone metrice de metan, conform unui raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE).

Potrivit specialiștilor, emisiile de metan rezultate din activitățile umane, precum producţia de petrol şi gaze naturale, agricultura şi depozitele de gunoi rămîn pentru o durată scurtă în atmosferă.

Cu toate acestea, ele sînt mult mai puternice decît dioxidul de carbon ca gaz cu efect de seră și, astfel, sînt responsabile pentru circa o treime din creşterea temperaturilor globale de după revoluţia industrială, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Raportul AIE consemnează și o creștere cu 50%, anul trecut față de 2022, a emisiilor mari de metan din infrastructura de combustibili fosili cu scurgeri.

Aceste date vin în contextul în care, în 2021, peste 150 de ţări s-au angajat ca, pînă la finalul acestui deceniu, să reducă emisiile de metan cu cel puţin 30% comparativ cu nivelurile din 2020.


Conform datelor Agenţiei Internaţionale pentru Energie, Statele Unite sînt cel mai mare emiţător naţional de metan din operaţiunile de petrol şi gaze.

0
0
0
3
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав