COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Echipa rusă care a turnat primul film în spaţiu a revenit pe Pămînt

17 oct. 10:15   În lume
1587 1

O actriţă şi un regizor ruşi, care au stat timp de 12 zile la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (SSI) pentru a turna aici primul film în spaţiu, au aterizat pe Pîmînt duminică, potrivit AFP.

Naveta Soyouz MS-18 care i-a transportat pe Iulia Peressild, Klim Shipenko şi pe cosmonautul Oleg Novitski a aterizat în stepele din Kazahstan la ora 4.36, opera prevăzută, potrivit imaginilor transmise în direct de agenţia spaţială rusă, transmite Noi.md cu referire la News.ro.

Devansînd un proiect american concurent cu Tom Cruise, actriţa Iulia Peressild, 37 de ani, şi regizorul Klim Shipenko, 38 de ani, au decolat pe 5 octombrie de pe cosmodromul rus de la Baikonur în Kazakstan, alături de cosmonautul Anton Shkaplerov.

Filmul lor, intitulat provizoriu "Provocarea", va pune în scenă un medic chirurg care ajunge pe Staţie avînd drept misiune să salveze viaţa unui cosmonaut. Doi cosmonauţi ruşi care sînt în prezent pe SSI şi Shkaplerovvor apărea în acest film ca figuranţi.

Într-un context de rivalitate ruso-american, această aventură cinematografică ia forma unei noi curse de exploatare a spaţiului, la 60 de ani după ce primul om din URSS a ajuns pe orbită, Iuri Gagarin.


Roscosmos, agenţia spaţială rusă, şi-a anunţat anul trecut această ambiţie, după anunţul filmării la bordul SSI cu Tom Cruise, în parteneriat cu NASA şi societatea SpaceX a lui Elon Musk.

Călătoria echipajului rus către SSI nu a fost fără probleme, cosmonautul Anton Shkaplerov fiind nevoit să ancoreze nava manual în laboratorul orbital. Atunci cînd controlorii de zbor ruşi au efectuat teste pe capsula Soyuz MS-18 pentru a readuce echipa pe Pămînt vineri, motoarele s-au activat subit şi au descentrat pentru scurt timp SSI fără a reprezenta un pericol.

Shipenko a început să filmeze chiar înainte de a ajunge la bordul SSI, în timpul andocării în care actriţa l-a asistat pe cosmonautul Anton Skhaplerov.

Iulia Peressild şi Klim Shipenko vor fi aduşi pe Pămînt de cosmonautul rus Oleg Novitski, care a rămas la lordul Staţiei aproape şase luni. Aterizarea este prevăzută în stepele din Kazahstan, duminică.

Întoarcerea lor pe Pămînt va fi documentată de o echipă de filmare şi va fi inclusă în film, a explicat pentru AFP Konstantin Ernst, patronul postului rus Pervy Kanal, care co-produce filmul.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X