COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa se antrenează în Rusia înaintea călătoriei sale în spaţiu

15 oct. 23:00   În lume
1908 0

Magnatul japonez din domeniul modei Yusaku Maezawa se antrenează în condiţii de gravitaţie zero înaintea călătoriei pe care o va efectua în spaţiu la sfîrşitul acestui an, relatează Reuters.

"Trăiesc de 45 de ani şi nu am mai experimentat aşa ceva. La început m-am simţit incomod", a povestit Maezawa, joi, la o conferinţă de presă la care a participat alături de asistentul său, Yozo Hirano şi de cosmonautul rus Alexander Misurkin, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

"Nu-mi puteam controla mişcarea braţelor şi a picioarelor. Dar, după ce m-am obişnuit puţin, a fost foarte plăcut", a adăugat el la Centrul de Instruire a Cosmonauţilor Iuri Gagarin din apropiere de Moscova.

Misurkin îl va însoţi pe turistul spaţial în timpul unei călătorii de 12 zile pe o navă spaţială rusească Soyuz, care este programată pentru lansare pe 8 decembrie.

Maezawa intenţionează să devină primul turist spaţial japonez care va vizita Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

El a declarat că acest zbor necesită luni de antrenament şi că nu s-a confruntat pînă în prezent cu senzaţii de frică sau anxietate. "Inspiraţia noastră este în creştere", a spus el.

Excentricul miliardar japonez, care a făcut avere în lumea modei online, mai are în derulare un alt proiect, care prevede găsirea a opt doritori care să-l însoţească într-o călătorie spaţială spre Lună, programată pentru 2023 cu SpaceX, compania lui Elon Musk.

În luna iulie, Maezawa a anunţat că a primit solicitări "de la un milion de oameni din 249 de ţări şi teritorii" pentru participarea la acest proiect al său, intitulat ''dearMoon''. În martie anul trecut, omul de afaceri japonez a lansat o campanie de recrutare a echipajului care îl va însoţi, singura condiţie fiind aceea ca doritorii să desfăşoare o activitate artistică sau creativă. Costul călătoriei spre Lună, care va dura în total aproximativ şase zile, va fi suportat în întregime de omul de afaceri japonez.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X