X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1457

Disneyland Shanghai, închis din cauza numărul mare de infectări COVID-19

21 mar. 2022,, 23:30   Externe
2804 0

Disneyland Shanghai şi-a închis porţile în contextul celui mai sever val de COVID-19 de la începutul pandemiei cu peste doi ani în urmă, informează Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Parcul de distracţii nu a precizat şi cît timp va rămîne închis pentru vizitatori.

Comisia sanitară din China a raportat duminică peste 4.300 de infecţii locale şi cazuri asimptomatice.

Mai multe milioane de persoane au fost plasate în lockdown în China, după ce autorităţile municipale au impus restricţii totale sau parţiale de circulaţie. Shanghai, Shenzhen şi Tangshan se numără printre oraşele vizate.

sînt organizate totodată testări în masă. În provincia Henan, studenţii de la mai multe universităţi nu au voie să părăsească campusul.

Timp de peste doi ani, China a administrat relativ eficient pandemia aplicînd o strategie ''zero-Covid'', care a făcut ca focarele să fie rapid ţinute sub control.

După apariţia variantei Omicron însă, numărul cazurilor a crescut rapid.

Autorităţile pun în prezent în aplicare o strategie ''dinamică'', care vizează impunerea unor restricţii direcţionate punctual şi pe termen scurt pentru a limita impactul asupra economiei şi a vieţii de zi cu zi.

În Hong Kong, strategia ''zero-Covid'' a eşuat complet. Yuen Kwok-yung, consilierul guvernamental şi profesor la universitatea din Hong Kong, a estimat că numărul persoanelor infectate este de circa 2,5 milioane din totalul de 7,5 de locuitori ai Hong Kong-ului, potrivit South China Morning Post.

Acesta a precizat că nu crede că virusul poate fi eliminat acum.

În pofida numărului crescut de infectări, guvernul de la Hong Kong crede că vîrful valului a fost depăşit şi a anunţat relaxarea restricţiilor.

Perioada de carantină pentru persoanele care sosesc va fi redusă de la 14 la şapte zile începînd cu 1 aprilie. Zboruri din nouă ţări vor primi din nou permisiunea de a ateriza la Hong Kong.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав