X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

De ce Musk nu își poate construi gigafabrica Tesla în Germania

9 dec. 2020,, 20:30   Externe
8508 0

Șerpii care hibernează complică planurile lui Elon Musk pentru o gigafabrică Tesla lîngă Berlin. Un tribunal german transmis companiei Tesla să suspende defrișarea unei păduri de pe terenul unde ar trebui construită fabrica, după ce ecologiștii au spus că tăierea mai multor copaci ar putea pune în pericol șerpii aflați în hibernare, transmite realitatea.md.

"Landesumweltamt (autoritatea de stat pentru mediu) și Tesla vor fi consultate acum, trebuie să facă observații până în această după-amiază și apoi vom evalua situația", a declarat marți un purtător de cuvînt al instanței administrative din Frankfurt, potrivit Antena 3 cu referire la presa internațională.

Constructorul auto a anunțat planuri la sfârșitul anului trecut pentru construirea primei sale megafabrici europene și centru de proiectare în Gruenheide, lîngă Berlin, cu intenția de a-l pune în funcțiune pînă la 1 iulie 2021 pentru a începe construirea vehiculului utilitar sport Model Y.

Musk, care a transformat Tesla în cel mai valoros producător auto din lume, în doar 16 ani, este obișnuit să se miște rapid. Compania Shanghai Gigafactory a trecut de la stadiul de șsantier la construirea de mașini în doar 11 luni.

Decizia de a amplasa prima fabrică europeană a companiei în apropierea Berlinului îi oferă pionierului american al mașinilor electrice rîvnita etichetă „Made in Germany”.


Permisiunea Tesla de a începe construcția depinde de o aprobare condiționată de către autoritățile locale, care sunt obligate să consulte grupurile de mediu și comunitatea. De aceea, compania a fost angajată într-un audit de mediu, un proces care consumă mult timp într-o țară în care atenția la detalii este o prioritate.

Activiștii de mediu se opun fabricii lui Musk

Activiștii de mediu ai unei organizații locale, NABU, sunt îngrijorați de faptul că șarpele neted, cunoscut și sub numele de Coronella austriaca, ar putea hiberna în pământ la locul șsantierului și că activitatea de tăiere a copacilor îi poate perturba somnul de iarnă.

Autoritățile locale examinează, de asemenea, afirmațiile NABU conform cărora Lacerta agilis, cunoscută și sub numele de șopârle de nisip, ar putea fi pusă în pericol prin extinderea Tesla.

La începutul lunii octombrie, Tesla și-a rezervat trei zile pentru a identifica localnicii și potențialii critici ai fabricii, dar procesul de consultare a durat opt zile și au fost depuse 414 plângeri și observații.

Printre altele, localnicii erau îngrijorați de faptul că Gigafabrica, odată cu începerea producției de celule de baterii, va consuma resurselor locale de apă și doreau asigurări de la Tesla că acest consum va fi limitat. Ca răspuns, Tesla a fost de acord să reducă consumul de apă la 1,4 milioane de metri cubi, în scădere de la 3,3 milioane de metri cubi.

Acum un an, Tesla anunța că fabrica din Germania va fabrica anual 500.000 de mașini la noua uzină de lîngă Berlin. Compania intenționa să investească până la patru miliarde de euro în prima sa uzină din Europa.

Directorul general al Tesla, Elon Musk, anunța atunci că a fost ales locul unde se va construi fabrica, în Grünheide și că acolo urma să producă vehiculele Model 3 şi Model Y.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав