X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Zi proastă pentru Musk

31 ian. 20:00   Externe
2149 0

O instanță din statul Delaware a decis să anuleze plata către omul de afaceri Ilon Musk în sumă de peste 55 de miliarde de dolari drept pachet salarial de la Tesla, relatează Bloomberg.

Agenția consideră că aceste fonduri reprezintă cel mai valoros activ din structura averii lui Musk, fără de care acesta riscă să piardă primul loc în clasamentul mondial al miliardarilor.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, averea lui Musk este de 204 miliarde de dolari, iar fără pachetul Tesla aceasta va constitui 149 de miliarde de dolari, iar atunci miliardarul va ocupa a treia poziție în clasament, rămînînd în urma președintelui Louis Vuittonm Moët Hennessy Bernard Arnault (185 de miliarde de dolari) și a fondatorului Amazon, Jeff Bezos (184 de miliarde de dolari).

Potrivit Forbes, averea lui Musk este de 210 miliarde de dolari, dar chiar și în acest clasament, fără aceste 55 de miliarde de dolari, el va fi pe locul trei, după Arnault și Bezos.

În 2018, Tesla a decis să îl compenseze pe Musk, care a ocupat funcția de director general, în loc de salariu pentru un mandat de zece ani, sub formă de acțiuni ale companiei. El ar fi trebuit să primească acțiunile Tesla în valoare de 1% din întregul său pachet de acțiuni, în 12 tranșe fiecare, atunci cînd compania va atinge anumite obiective. Potrivit Business Insider, Tesla a atins toate cele 12 obiective în anul trecut.


Procesul împotriva lui Musk a fost intentat de acționarul Tesla, Richard Tornetta, care a considerat că planul de compensare a lui Musk "depășește limitele rațiunii". Acționarul a spus că Musk a influențat decizia consiliului de administrație privind plata, datorită relației sale personale apropiate cu membrii acestuia. Tesla a insistat că plata a fost necesară pentru a menține atenția lui Musk asupra companiei și că acționarii, inclusiv Tornetta, au beneficiat de pe urma conducerii miliardarului.

Instanța a calificat plata ca fiind o "sumă de neînțeles", nedreaptă față de acționari, notează Reuters.

"Nu vă înfiinţaţi niciodată compania în statul Delaware", a declarat Musk într-o postare pe X, platforma de socializare pe care a cumpărat-o în 2022.

2
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?