Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Cum s-a schimbat comportamentul oamenilor în timpul pandemiei

30 apr. 2020,, 04:31   Externe
2964 0

Viața în carantină înseamnă trezirea la o oră tîrzie, statul pînă noaptea tîrziu și leneveala în timpul după-amiezii.

Acestea sînt informațiile extrase din datele furnizate de piețele europene de energie, acolo unde restricțiile de activitate au condus la o schimbare largă a rutinei de zi cu zi în cazul a sute de milioane de oameni, potrivit Bloomberg.

În New York, consumul de electricitate a scăzut cu pînă la 18%, la ora 8 dimineața, față de vremurile normale.

Experiența Italiei arată această tendință cel mai clar, de cînd limitările au început pe 5 martie, înaintea oricărei țări europene. Datele furnizate de operatorul de rețea Terna SpA dau indicii despre ce alte locuri încep să resimtă acum.

Fără naveta la birou, oamenii pot dormi mai mult. În mod normal, cererea pentru electricitate începea să crească între orele 06.00 și 08.00. Acum, în Germania, este clar că aparatele de cafea nu pornesc pînă la intervalul de timp dintre 8.00 și 9.00 dimineața, a declarat Simon Rathjen, fondator al unei companii de trading cu energie.


De la ora 18.00, consumul de electricitate începe să urce vertiginos, în timp ce oamenii termină de lucrat și încep treburile prin casă. Restricțiile aplicate muncii și școala de acasă înseamnă vizionarea redusă la televizor în timpul zilei și intensificarea acestei activități în timpul serii.

Traficul de internet a crescut vertiginos, o bună bucată din banda de rețea fiind folosită de aplicații precum cele de streaming și Zoom. Aceasta ar putea însemna un consum lunar de pînă la 600 de Gigabiți din banda de rețea, cu aproximativ 35% mai mult decît înaintea restricțiilor, potrivit Bloomberg Intelligence.

Datele de consum electric de pe glob arată că oamenii merg la culcare mai tîrziu ca de obicei. Cererea nu începe să scadă pînă în intervalul orar 22.00-00.00, cu cel puțin o oră mai tîrziu ca înaintea stării de urgență.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?