COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum putem salva Pămîntul

Cum putem salva Pămîntul

Specialiștii Universității tehnice din Zurich (ETH Zurich) au calculat că, pentru a salva Terra de efectul devastator al emisiilor de gaze cu efect de seră, ar trebuie sădiți copaci în diferite regiuni ale planetei pe o suprafață totală de 0,9 miliarde de hectare. Numai așa atmosfera se va curăța și limpezi.

Oamenii de știință elvețieni au reușit să demontreze, pentru prima dată, în ce locuri de pe Terra ar trebui efectuate împăduriri și care ar fi efectul benefic al acestei operațiuni. Astfel, s-a calculat că, în actualele condiții climatice, pădurile ar trebui să acopere 4,4 miliarde de hectare, cu 1,8 miliarde mai mult decît suprafața ocupată acum (2,6 hectare).

S-a stabilit, de asemenea, că pe Pămînt există 0,9 miliarde de hectare care, dacă ar fi împădurite, vor putea îndeplini rolul de ”depozit” pentru carbonul extras din atmosferă. În același timp, activitatea economică a omului nu ar avea de suferit, adică nu s-ar reduce. Cînd noile păduri vor ajunge la maturitate, ele vor putea cumula 205 miliarde tone de carbon, cam două treimi din cele 300 miliarde de tone ajunse în atmosferă ca urmare a activităților omului în epoca industrială.


În opinia cercetătorilor elvețieni, cea mai potrivită zonă pentru o acțiune de împădurire de asemenea amploare este Rusia, unde specialiștii de la ETH Zurich au descoperit teritorii potrivite cu o suprafață totală de 151 milioane de hectare. Pe locul soi au fost plasate Statele Unite (103 milioane), urmate de Canada (74,8 milioane), Australia (58 miloane), Brazilia (49,7 milioane) și China (40,2 milioane).

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load