TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum a reușit un copil de 12 ani să urce fără bilet la bordul unui avion

Cum a reușit un copil de 12 ani să urce fără bilet la bordul unui avion

Poliţia de pe aeroportul Heathrow anchetează modul în care un băiat de 12 ani a reuşit să treacă duminică de controalele de securitate şi să se urce la bordul unui zbor al British Airways spre Los Angeles fără să aibă bilet sau carte de îmbarcare, informează publicaţia britanică The Telegraph.


Copilul neînsoţit, care nu avea asupra sa vreun document de călătorie, s-a amestecat printre pasagerii care se urcau în avion şi a fost remarcat doar atunci cînd echipajul i-a cerut cartea de îmbarcare pentru a-l îndruma spre locul lui.


Băiatul, despre care se crede că este olandez, a refuzat să coopereze cu echipajul atunci cînd i s-a cerut.


Pasagerii au declarat că acesta a refuzat, de asemenea, să părăsească aeronava şi a fost în cele din urmă îndepărtat de poliţiştii care urcaseră în avion pentru a oferi asistenţă echipajului.


Ca urmare a acestei breşe de securitate, avionul a trebuit evacuat, iar pasagerii obligaţi să efectueze un doilea control de securitate, zborul fiind întîrziat din această cauză cu peste patru ore.


Detectivii încearcă în prezent să stabilească de unde este băiatul şi cum a reuşit acesta să treacă prin cordoane de securitate stricte, fără a fi văzut.


O variantă ar fi că băieţelul era un pasager aflat în tranzit care a ajuns pe Heathrow cu un bilet spre o destinaţie ulterioară, dar a încercat apoi să vadă cît de departe poate merge fără a fi remarcat.


Breşa de securitate ridică întrebări cu privire la eficacitatea controalelor de securitate pe cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie, deşi un purtător de cuvînt al British Airways a dat asigurări că băiatul a trecut prin aceleaşi controale ca toţi ceilalţi pasageri.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load