Coșmar la bordul uneia dintre cele mai cunoscute nave de croazieră din lume

Coșmar la bordul uneia dintre cele mai cunoscute nave de croazieră din lume

Peste 270 de persoane care se aflau la bordul unuia dintre cele mai mari pacheboturi din lume, „Oasis of the Seas”, aparținînd companiei Royal Carribean, au căzut victime ale unei adevărate epidemii declanșate la bord: s-au îmbolnăvit de gastroenterită.

La sosirea în Jamaica, nici turiștii, nici echipajul nu au fost autorizați să coboare de pe vas. Sejurul a trebuit să fie scurtat.

Oasis of the Seas, unul dintre cele mai mari vase de croazieră din lume, a făcut cale-ntoarsă. Va ajunge în Florida sîmbătă, 12 ianuarie, cu o zi mai devreme decît era prevăzut. De vină este o neplăcută epidemie de gastroenterită, care s-a răspîndit la bord. S-au îmbolnăvit 277 de persoane dintre cele circa 9.000 aflate la bord (pasageri și membri ai echipajului).

Virusul este foarte contagios și există temerea că încă se poate propaga, așa încît croaziera a fost întreruptă. „Credem că e mai bine ca invitații noștri să se întoarcă la domiciliu mai devreme decît să-și facă griji pentru sănătatea lor”, justifică decizia, într-un comunicat, purtătorul de cuvînt al luxoasei nave de croazieră. Pasagerii vor primi toți banii înapoi pentru cursă, iar pachebotul va trece prin proceduri de curățenie și dezinfecție.

Oasis of the Seas a plecat în cursă duminica trecută, pornind din Port Canaveral, în Florida. Primele cazuri de boală s-au înregistrat joi, chiar în ziua în care urmau să sosească în Jamaica. Simptomele erau specifice bolii digestive: vărsături, dureri abdominale, diaree. 

Nu este totuși pentru prima dată cînd se întîmplă așa ceva la bordul unei nave de croazieră. Un caz similar s-a petrecut în 2017, la bordul unui alt pachebot, Independence of the Seas, aparținînd aceleiași companii. Atunci 300 de pasageri au luat un virus care le-a stricat vacanța.

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load