COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Coreea de Nord a lansat cel puțin o rachetă în largul coastei sale de est

Coreea de Nord a lansat cel puțin o rachetă în largul coastei sale de est

Coreea de Nord a tras duminică cel puţin un “proiectil neidentificat”, în largul coastei sale de est, spre Marea Japoniei, a informat agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, care citează statul-major interarme de la Seul.

Tirul a avut loc în timp ce lumea se confruntă cu o criză sanitară fără precedent cu pandemia de coronavirus, iar discuţiile cu Statele Unite pe tema dezarmării se află într-un punct mort.

A fost cea de-a patra serie de tiruri din luna martie organizate de Phenian, scrie AFP, citată de Agerpres. La 21 martie, Coreea de Nord a tras două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

Coreea de Nord şi-a înmulţit din noiembrie testele de armament în absenţa unor progrese în negocierile prin care Statele Unite speră să determine regimul comunist să renunţe la programul său nuclear. Potrivit analiştilor, Phenianul îşi perfecţionează treptat capacităţile, în pofida sancţiunilor şi condamnărilor.


Coreea de Nord, care şi-a închis frontierele şi a luat măsuri de izolare foarte stricte împotriva pandemiei, îşi afirmă constant hotărîrea de a lupta contra virusului care a apărut în China şi care a ucis deja peste 30.000 de persoane în întreaga lume, majoritatea în Europa.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load