COVID-19 în MOLDOVA

China impune sancțiuni ONG-urilor americane

China impune sancțiuni ONG-urilor americane

China impune sancțiuni mai multor organizații non-guvernamentale americane, inclusiv Human Rights Watch, ca răspuns la adoptarea Legii Hong Kong, a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, în cadrul unui briefing luni.

„Recent, SUA au aprobat Legea pentru protecția drepturilor omului și a democrației în Hong Kong, ignorînd protestul Chinei, aceasta a devenit o încălcare serioasă a dreptului internațional și a normelor de bază ale relațiilor internaționale, precum și un amestec în afacerile interne ale Chinei. Beijingul a protestat categoric în această privință. Ca răspuns, China a decis să impună sancțiuni mai multor organizații non-guvernamentale americane, inclusiv NDI, HRW, Freedom House”, a spus diplomatul.

Sancțiunile sînt, de asemenea, impuse Fondului Național pentru Democrație din SUA (NED) și Institutului Internațional Republican (IRI).


Potrivit acesteia, „China solicită SUA să corecteze greșelile, să înceteze să se amestece în afacerile interne ale Chinei și, în funcție de evoluția situației, Beijingul este gata să ia măsurile necesare”.

Ea a adăugat că Beijingul intenționează să depună toate eforturile pentru a menține stabilitatea și prosperitatea Hong Kong-ului, precum și pentru a asigura suveranitatea, securitatea și dezvoltarea națională.

„Multe fapte și mărturii dovedesc că ONG-urile (americane – nota red.) susțin revoltele anti-chineze în Hong Kong și încurajează participarea la activități extremiste, violente și ilegale”, a spus ea, adăugînd că acestea trebuie să fie responsabile și să plătească un preț adecvat pentru acțiunile lor.
Diplomatul a subliniat că aceste măsuri sînt exact ceea ce ar trebui să facă Beijingul pentru a asigura suveranitatea și securitatea statului.
A

nterior, președintele SUA, Donald Trump, a semnat două legi referitoare la Hong Kong - „Cu privire la protecția drepturilor omului și a democrației în Hong Kong”, precum și „Cu privire la interzicerea furnizării anumitor echipamente de poliție către regiunea administrativă specială”. Documentele modifică Legea privind politica SUA în Hong Kong din 1992 și presupun o revizuire anuală a relațiilor comerciale cu Hong Kong, în funcție de gradul său de autonomie, precum și sancțiuni împotriva celor pe care Washingtonul îi consideră responsabili pentru încălcarea drepturilor omului în regiunea administrativă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load