COVID-19 în MOLDOVA

China din nou a îndemnat SUA să nu mai intervină în treburile din Hong Kong

China din nou a îndemnat SUA să nu mai intervină în treburile din Hong Kong

China încă o dată insistent îndeamnă SUA „să înceteze să-și bage nasul în treburile din Hong Kong”, a comunicat MAE chinez.

Anterior Donald Trump a scris pe Twitter că armata chineză se adună la frontiera cu Hong Kong. El de asemenea a chemat la calm.

„Noi de nenumărate ori ne-am exprimat poziția vizavi de această chestiune. Hong Kongul se referă exclusiv la politica internă a Chinei”, scrie în comentariul Ministerului.


Anterior reprezentantul oficial al Cancelariei pentru problemele din Hong Kong și Makao a calificat maltratarea a doi locuitori ai părții continentale a țării pe aeroport drept „aproape un act terorist”.

Protestele masive din Hong Kong nu încetează din iunie. Drept motiv a servit examinarea amendamentelor la Legea cu privire la extrădare. Dacă acestea vor fi aprobate atunci autoritățile din Hong Kong vor obține posibilitatea de a elibera persoanele suspecte jurisdicțiilor cu care nu dețin un acord de extrădare, inclusiv Taiwanului, Makao și părții continentale a Chinei.

Inițial acțiunile au fost pașnice, dar de fiecare dată confruntările devin tot mai dure. Deja au suferit zeci de persoane.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load