X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Cercetătorii anunță progrese în tratamentul malariei

19 dec. 2023,, 23:25   Externe
1971 0

Cercetători din Melbourne, Australia, au anunţat marţi că au înregistrat noi progrese în tratamentul malariei, transmite Xinhua.

Colaborarea dintre Universitatea La Trobe şi compania farmaceutică AdAlta a condus la o descoperire ce ar putea deschide o abordare cu totul nouă în tratarea malariei, conform unui comunicat de presă emis de universitate.

Malaria este o maladie ce poate ameninţa viaţa şi care este transmisă la oameni de ţînţarul anofel. În 2021 au fost înregistrate 247 de milioane de cazuri de malarie la nivel mondial, numărul deceselor provocate de această boală fiind estimat la 619.000.

Compania AdAlta foloseşte platforma de tehnologie pe bază de anticorpi "i-body" pentru a rezolva probleme complicate legate de acţiunea ţintită a medicamentelor şi pentru a obţine noi tratamente împotriva celor mai răspîndite boli. În cadrul colaborării dintre universitate şi AdAlta au fost descoperite noi "i-bodies" care protejează celulele umane de parazitul care provoacă malaria dar şi de alţi paraziţi similari.

"Pînă în prezent nicio moleculă de tipul anticorpilor nu a reuşit să îmbine abilitatea de a se ataşa de multiple tulpini ale parazitului malariei cu capacitatea de a le ucide", a declarat Mick Foley, profesor la Universitatea La Trobe şi cercetător-şef la AdAlta, care a coordonat activitatea de cercetare.


"Această incredibilă diversitate a tulpinilor a împiedicat toate încercările anterioare de a produce un singur anticorp care să stopeze infecţia cu acest parazit. Prin această abordare am reuşit să dezvoltăm un tratament care protejează organismul uman de pericolul infecţiei în două stadii diferite ale ciclului de viaţă al acestor paraziţi, din mai multe tulpini, ceea ce deschide noi drumuri pentru tratarea malariei", a adăugat el.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?