X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Progres important în tratarea accidentului vascular cerebral

6 dec. 2023,, 23:00   Externe
3066 0

Cercetătorii din China au dezvoltat de curînd un nou tip de electrod nervos implantabil din hidrogel pentru a îmbunătăţi recuperarea şoarecilor după ce au suferit accidente vasculare cerebrale (AVC), o metodă ce oferă o nouă perspectivă asupra tratamentelor cu ajutorul tehnologiei bazate pe interfaţa creier-computer, informează Xinhua.

Accidentul vascular cerebral este una dintre principalele cauze ale hemiplegiei şi ale handicapului motor. Oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca tehnologia emergentă de interfaţă creier-computer să realizeze reglarea comportamentului de ardere a neuronilor, a funcţiei sinaptice şi a circuitului nervos al creierului, promovînd în acelaşi timp recuperarea neuronilor şi a circuitelor nervoase deteriorate, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Echipa care a realizat noul studiu, condusă de Zhang Qiang de la Institutul de Chimie Aplicată Changchun din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe, a dezvoltat un nou tip de electrod nervos implantabil din hidrogel, care poate să obţină informaţii cerebrale in situ şi să regleze nervii cerebrali la nivelul unei singure celule.

Cercetătorii asiatici au monitorizat informaţiile nervoase din creier timp de opt săptămîni consecutive şi au folosit tehnologia de reglare fotogenetică a nervilor pentru a regla atît circuitele neuronale din creier, cît şi răspunsurile membrelor.

Reglarea neuronilor vătămaţi în zonele cerebrale ale şoarecilor afectaţi de accidente vasculare cerebrale poate reduce în mod eficient zona de infarct a ţesutului cerebral şi poate să inducă recuperarea funcţiilor motorii.


Această tehnologie a înregistrat progrese în ceea ce priveşte proiectarea electrozilor de detectare a nervilor, monitorizarea semnalelor nervoase, reglarea nervilor şi tratamentul accidentelor vasculare cerebrale, avînd, de asemenea, valoare aplicativă în obţinerea de informaţii despre nervii cerebrali şi tratarea disfuncţiilor cerebrale, a precizat profesorul Zhang Qiang.

Studiul a fost publicat în revista ştiinţifică Advances Materials.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?