X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Ce este, de fapt, „blestemul lui Tutankhamon”

27 apr. 17:20   Externe
3256 0

Un cercetător susține că a aflat care este, de fapt, cauza „blestemului faraonului” despre care se spune că a dus la moartea a peste 20 de persoane, după ce au deschis mormîntul lui Tutankhamon în 1922.

Textele antice egiptene amenință cu o „moarte pe care niciun medic nu o poate diagnostica” pe cei care deranjează rămășițele mumificate. Cercetătorul Ross Fellowes sugerează că există un motiv biologic în spatele acestor decese, transmite Noi.md cu referire la stirileprotv.ro.

Studiul arată că otrăvirea cu radiații transmise de elemente naturale ce conțin uraniu și deșeuri toxice este cauza deceselor. Acesta mai spune că substanțele au fost introduse intenționat în mormînt.

Expunerea la substanțele respective ar fi putut duce la apariția anumitor cancere, cum ar fi cel care a dus la moartea arheologului Howard Carter - prima persoană care a ajuns la mormîntul lui Tutankhamon acum peste 100 de ani.

Teoria cercetătorului spune că mormîntul a fost, într-adevăr, „blestemat” doar că într-un mod biologic și intenționat, nefiind vorba despre ceva supranatural.

2
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав