COVID-19 în MOLDOVA

Ce face Grecia pentru siguranța turiștilor

Ce face Grecia pentru siguranța turiștilor

Autoritățile Greciei au implementat protocoale de sănătate și măsuri de limitare a răspîndirii COVID-19 și monitorizează mereu situația în locurile cu risc sporit, acționînd exact acolo unde este necesar, a declarat ministrul grec al turismului, Haris Teoharis.

După cum scrie ria.ru, potrivit lui, situația cu privire la coronavirus în Grecia este una dintre cele mai favorabile din Europa. Numărul cazurilor de înfectări continuă a fi mult mai mic decît în alte țări ale UE.

După cum a subliniat ministrul, Grecia ocupă locul cinci în Europa în ceea ce privește numărul de teste efectuate. În fiecare zi, în țară se efectuează 16 mii de analize, inclusiv opt mii - la punctele de frontieră. Potrivit lui Teoharis, majoritatea cazurilor de îmbolnăviri nu sînt cauzate de turismul de intrare, ci de faptul că oamenii nu respectă regulile de protecție a muncii și tehnica de siguranță.


Astfel, conform datelor ministerului protecției civile din Grecia, în perioada 1 iulie-30 august, la punctele de intrare în țară a fost realizate 406 857 controale ale vizitatorilor care sosesc, dintre care în doar 853 cazuri a fost detectat coronavirus.

În total, de la 1 iulie — momentul reluării serviciilor aeriene internaționale, țara a primit peste 3,2 milioane de oaspeți străini. Numărul total de persoane care s-au îmbolnăvit de coronavirus s-a apropiat de 10,8 mii de persoane.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load