COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Casa Albă are de gînd să schimbe regulile de urmărire a persoanelor suspecte

Casa Albă are de gînd să schimbe regulile de urmărire a persoanelor suspecte

Casa Albă studiază posibilitatea modificării legii privind supravegherea cetățenilor americani și străini suspecţi. Aceasta include, printre altele, Legea privind supravegherea informațiilor externe (FISA).

Se observă că motivul pentru aceasta este poziția președintelui american Donald Trump, care a criticat în mod repetat FISA. Potrivit liderului american, această lege a fost adoptată pentru a-i spiona stafful.

În prezent, elaborarea amendamentelor se află la faza inițială și provoacă o reacție ambiguă în diverse departamente, relatează NOI.md cu referire la iz.ru.


Susținătorii proiectului de lege sugerează introducerea unei dispoziții conform căreia organismele autorizate vor trebui să notifice persoanele declarate suspecte că au fost urmărite, la sfîrșitul supravegherii. Această idee este în conformitate cu propunerea organizației pentru drepturile omului a Uniunii Americane pentru Apărarea Drepturilor Civile (ACLU).

La 11 februarie a devenit cunoscut faptul că CIA și serviciile de informații externe germane, timp de mai bine de 50 de ani, au urmărit corespondența secretă militară și diplomatică a mai mult de 100 de țări. Începînd cu 1958, serviciile speciale s-au conectat la echipamentele companiei elvețiene Crypto AG, care furniza altor state mașini de criptare pentru transmiterea securizată a datelor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load