X 
Criza energetică stiri: 1571
Cutremure stiri: 275

Casa Albă a comentat cuvintele lui Putin despre armele nucleare

21 sep. 19:45   Război în Ucraina
1978 1

Statele Unite iau în serios cuvintele președintelui rus Vladimir Putin despre utilizarea armelor nucleare pentru a proteja suveranitatea rusă, conducerea americană va trata cuvintele sale cu o atenție sporită, sporind pregătirea propriilor forțe strategice de descurajare.

Este afirmația coordonatorului Casei Albe pentru comunicații strategice în Consiliul Național de Securitate, John Kirby, transmite RIA Novosti.

„Aceasta este o retorică iresponsabilă pentru o putere nucleară... O luăm în serios, le monitorizăm configurația strategică cît putem pentru a o corecta pe a noastră dacă este necesar. În acest moment, nu vedem niciun indiciu că acest lucru este necesar”, a comentat Kirby.

El a remarcat că utilizarea efectivă a armelor nucleare ar putea avea consecințe îngrozitoare și ar putea face din Rusia un „paria mondial”.

Anterior, Putin, în timpul unui discurs televizat, a avertizat țările care încearcă să șantajeze Moscova cu arme nucleare. Vorbind despre statele amintite, liderul rus a remarcat că acestea „ar trebui să știe că roza vînturilor se poate întoarce în direcția lor”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав