COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Canada prelungeşte măsura privind închiderea frontierelor pînă la sfîrşitul lunii octombrie

Guvenul canadian a anunţat miercuri că prelungeşte pînă la sfîrşitul lunii octombrie măsura închiderii frontierelor pentru cetăţenii străini, cu excepţia celor a căror prezenţă pe teritoriul său este considerată esenţială, transmite AFP.

“Prelungim restricţiile existente privind călătoriile internaţionale din alte ţări decît Statele Unite în Canada pînă pe 31 octombrie 2020” a anunţat pe Twitter ministrul canadian al siguranţei publice Bill Blair, transmite Agerpres.ro.

Începînd din martie anul trecut, călătorii care sosesc în Canada, indiferent dacă sînt sau nu cetăţeni canadieni, trebuie să respecte o carantină obligatorie de 14 zile pentru a preveni răspîndirea noului coronavirus.

De la începutul lunii iunie, cetăţenii străini se pot alătura familiilor care locuiesc în Canada, dacă sînt soţi, copii, părinţi sau tutori legali ai unor cetăţeni canadieni. În afara acestor categorii sînt admise doar persoanele a căror prezenţă pe solul canadian este considerată esenţială, cum ar fi anumiţi angajaţi.

La rîndul său, graniţa Canadei cu SUA rămîne închisă pînă pe 21 octombrie, ca parte a unui acord bilateral separat cu Washingtonul. Sunt autorizate doar comerţul cu mărfuri şi călătoriile considerate esenţiale. Închiderea celei mai lungi frontiere terestre din lume a fost decisă în martie şi reînnoită în fiecare lună.


Miercuri, Canada a raportat 158.425 de noi cazuri şi peste 9.300 de decese.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load