Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Canada este prima țară care va imprima avertismente pe fiecare țigară

2 aug. 2023,, 23:00   Externe
2825 0

Canada va fi primul stat care va tipări avertismente direct pe filtrul fiecărei țigări, pentru a descuraja tinerii care încep să fumeze și pentru a-i încuraja pe fumători să renunțe la viciu.

Avertismentele, care vor fi în limbile engleză și franceză, vor include fraze precum "Țigările provoacă cancer" și "Otravă în fiecare fum", transmite Digi.

Noile reglementări au intrat în vigoare marți și începînd din 2024 toate țigaretele vor fi imprimate cu acest tip de avertismente, notează BBC. Producătorii vor trebui să se asigure că pînă în 2024 avertismentele se regăsesc pe toate țigările king-size vîndute, iar pînă în aprilie 2025, și țigările de dimensiuni mai mici vor trebuie să se conformeze și să le imprime.

Mesajele, care vor fi tipărite pe filtru, vor include avertismente privind efectele nocive ale tutunului asupra copiilor, organelor sau sănătății sexuale. În luna mai, Ministerul Sănătății din Canada a transmis că noile reglementări "vor face practic imposibilă evitarea acestor avertismente" de către cei care fumează. În 2026, autoritățile vor introduce un set nou de șase fraze.


Măsura face parte din efortul Canadei de a reduce consumul de tutun la mai puțin de 5% din populație pînă în 2035 și apare în urma unei perioade de consultare publică de 75 de zile. Canada a impus imprimarea avertismentelor pe pachetele de țigări încă din 1989, iar în 2000, țara a introdus și imagini sugestive cu afecțiunile generate de tutun. Ministerul Sănătății a declarat că intenționează să extindă avertismentele prin tipărirea unor etichete pentru interiorul pachetelor, dar și prin introducerea unor noi mesaje de avertizare externe.

Dr. Robert Schwartz, din cadrul Universității din Toronto, a declarat pentru BBC News că este o veste bună faptul că țara "merge înainte cu această inovație". "Avertismentele de pe fiecare țigară vor determina probabil unele persoane care fumează să încerce să renunțe la fumat și ar putea împiedica unii tineri să înceapă să fumeze", a spus el.

De asemenea, el a precizat că Noua Zeelandă, care a introdus țigări cu un conținut foarte scăzut de nicotină, este lider global în limitarea consumului de tutun. "Acestea sunt genul de măsuri necesare, dacă vrem cu adevărat să reducem consumul de tutun", a mai spus el. Consumul de tutun ucide circa 48.000 de canadieni în fiecare an. "Consumul de tutun continuă să fie una dintre cele mai importante probleme de sănătate publică din Canada și este principala cauză care generează îmbolnăvire și deces prematur", a declarat ministrul Serviciilor Publice, Jean-Yves Duclos.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?