TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Canada a avertizat cu privire la pericolul zbururilor deasupra teritoriului Ucrainei din cauza amenințării militare

Autoritățile canadiene recomandă companiilor aeriene ale țării să fie foarte precaute atunci cînd zboară deasupra Ucrainei din cauza creșterii activității militare. Despre acest lucru a menționat în mesajul Ministerului Transporturilor din Canada.

În special, avioanelor canadiene nu li se recomandă să zboare deasupra zonei de est a Ucrainei și Crimeii din cauza "situației instabile din țară cu privire la securitate".

"Există un risc potențial în urma creșterii activității militare pe Peninsula Crimeea, precum și amenințarea asociate cu calcule greșite și neînțelegeri", se spune în raport.

În special, avioanele canadiene au fost sfătuite să nu intre în spațiul aerian al orașului Simferopol și Regiunea Dnipropetrovsk, precum și să exercite o mare precauție în cerul deasupra orașelor Kyiv, Odessa și Lviv.

Reamintim, Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a declarat că dezvoltă diferite scenarii din cauza apropierii trupelor ruse de granițele Ucrainei. Întrucît Federația Rusă nu intenționează să înceteze încercările de a destabiliza situația, este extrem de importantă susținerea Ucrainei de către partenerii săi strategici.


Anterior, comandantul-șef al Forțelor Armate ucrainene, Ruslan Khomchak, a declarat că Rusia dislocă grupe tactice de batalion la granița ucraineană sub pretextul pregătirii unor exerciții militare.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load