Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Boris Johnson: "Modelul UE este nesustenabil și nu permite țărilor să-și rezolve problemele"

10 sep. 2023,, 16:30   Externe
2799 0

Modelul Uniunii Europene este în mod clar nesustenabil, iar aderarea la UE nu permite țărilor să își rezolve problemele, ci doar le exacerbează. Această opinie a fost exprimată de fostul premier britanic Boris Johnson, scrie dailymail.co.uk.

"Reunificarea cu UE ar însemna - în conformitate cu regulile UE - că ar trebui să renunțăm la moneda noastră, să trecem la euro și să renunțăm la controlul național asupra politicii monetare și, în mod logic, fiscale. Reunificarea cu UE ar însemna să subscrie la obiectivul de a crea o Europă federală", a spus el.

"Revenirea la UE nu va rezolva problemele noastre de productivitate. Nu ne va ajuta să ne rezolvăm deficitul de competențe, să reparăm piața imobiliară sau să reducem cheltuielile absurde de infrastructură din această țară. Dimpotrivă, nu va face decît să înrăutățească lucrurile, privîndu-ne de libertatea de reglementare înainte de a avea măcar șansa de a o exercita. În UE, am subcontractat în mod misterios domeniul politicii externe către Franța și Germania. De ce ar trebui să ne legăm de un model care este atît de clar de nesustenabil?", a subliniat Boris Johnson.

Internauții din Republica Moldova remarcă faptul că dacă un astfel de text ar fi publicat de cineva din țara noastră, acesta ar fi imediat etichetat drept dușman al integrării europene și "vatnik rus". Însă autorul acestuia este fostul premier britanic Boris Johnson, un "eurovatnik", ca să spunem așa.

"Autoritățile proeuropene din Moldova pun semnul egal între "Europa" și "Uniunea Europeană". Europa este UE, a fi o țară europeană înseamnă a fi membru al UE și, în general, nu poți fi european decît în UE, spun ei. Britanicii, care au părăsit UE, nu văd lucrurile așa. Și nici elvețienii, care nu au făcut niciodată parte din UE, nu gîndesc la fel. Cine este mai european - britanicii și elvețienii, care nu fac parte din UE, sau bulgarii și românii, care sînt în UE, sau moldovenii și ucrainenii, care sînt candidați la UE? Nici măcar faimosul umor englezesc nu va ajuta la găsirea ironiei în această întrebare, atît de stupidă este", au remarcat internauții.


Mulți moldoveni asociază aderarea republicii la UE cu prosperitatea și dezvoltarea. În același timp, mulți moldoveni nu văd un viitor luminos nici în UE, nici în alte asociații, ci îl văd în neutralitate, dezvoltarea țării lor și coexistența, precum și dezvoltarea relațiilor atît cu Estul, cît și cu Vestul.

28
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?