X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 150
Transnistria stiri: 1458

Biden merge la summitul G7 înarmat cu noi anunţuri în favoarea Ucrainei

12 iun. 08:30   Externe
2341 0

Joe Biden pleacă miercuri la summitul G7 din Italia, înarmat cu noi anunţuri în favoarea Ucrainei, pentru a arăta preşedintelui rus Vladimir Putin că "timpul nu este de partea lui", a afirmat marţi un purtător de cuvînt al Casei Albe, notează AFP.

El a precizat că preşedintele american şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, vor avea joi o reuniune bilaterală urmată de o conferinţă de presă comună, în luxoasa staţiune de pe litoral Borgo Egnazia, din Apulia (sud).

Purtătorul de cuvînt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a promis în special "anunţuri" vizînd "deblocarea valorii activelor suverane ruse îngheţate", un subiect care nu a făcut întotdeauna consens printre ţările membre ale "Grupului celor 7".

"Va exista unanimitate la G7 cînd va fi vorba de a acţiona pentru a folosi aceste active îngheţate cu scopul de a ajuta Ucraina să se reconstruiască", a spus el.

Statele Unite vor să acorde Ucrainei împrumuturi de pînă la 50 de miliarde de dolari garantate de dobînda la cele 300 de miliarde de euro din activele băncii centrale ruse îngheţate de Uniunea Europeană şi ţările G7.

Summitul va fi, de asemenea, o oportunitate de a anunţa "noi sancţiuni şi măsuri de limitare a exporturilor", care vor viza "entităţi şi reţelele care ajută Rusia să obţină ceea ce are nevoie pentru războiul său" împotriva Ucrainei, a adăugat purtătorul de cuvînt.

"G7 este mai unit" ca niciodată în jurul "valorilor comune", a asigurat John Kirby, în timp ce acest summit se ţine la scurt timp după alegerile europene la care extrema dreaptă a înregistrat o ascensiune.


În faţa enormelor investiţii chineze în ţările în curs de dezvoltare, Joe Biden intenţionează să promoveze din nou o iniţiativă numită "Parteneriat global pentru infrastructură", menită să propună finanţare naţiunilor emergente fără a le sufoca sub datorii.

1
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав