Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Biden acuză Hamas că este "principalul obstacol" în calea unui acord

14 iun. 09:00   Externe
2815 0

Preşedintele american Joe Biden a acuzat joi seara mişcarea islamistă palestiniană Hamas că este "principalul obstacol în această etapă" pentru un acord privind un armistiţiu cu Israelul şi eliberarea ostaticilor.

"Am înaintat o propunere aprobată de Consiliul de Securitate, de G7, de israelieni, iar principalul obstacol în această etapă este Hamas care refuză să semneze, deşi au propus ceva similar", a declarat Biden în marja summitului G7 din Italia, notează Noi.md cu referire la agerpres.

Hamas a cerut joi într-un comunicat Statelor Unite să facă "presiune" asupra Israelului în vederea obţinerii unui armistiţiu permanent în Fîşia Gaza.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken "continuă să vorbească despre faptul că Israelul este de acord cu cea mai recentă propunere (de încetare a focului), dar nu am auzit afirmaţii de la niciun oficial israelian pe acest subiect", a indicat Hamas. "În acest context, facem apel la Antony Blinken şi administraţia Biden să facă presiune direct" asupra Israelului, a adăugat mişcarea islamistă palestiniană.

0
0
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав