COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Autoritățile din Minneapolis vor să destructureze departamentul de poliție al orașului

Autoritățile din Minneapolis vor să destructureze departamentul de poliție al orașului

Nouă membri ai Consiliului municipal Minneapolis au anunțat duminică că intenționează să „demonteze” departamentul de poliție al orașului, după uciderea lui George Floyd, ceea ce a declanșat o serie de proteste violente pe întreg teritoriul Statelor Unite și în lume, scrie CNN.

„Ne-am angajat să destructurăm departamentul de poliție, așa cum îl cunoaștem în orașul Minneapolis, și să reconstruim un nou model de siguranță publică, care să asigure siguranța în comunitatea noastră”, a declarat pentru CNN președinta Consiliului, Lisa Bender.

Cu nouă voturi pro, din totalul celor 13 membri ai consiliului, acest lucru va fi posibil, a menționat Lisa Bender.


Promisiunea de duminică a fost o recunoaștere a faptului că sistemul actual nu funcționează. (...) Avem nevoie să ascultăm comunitățile noastre de culoare, pentru care poliția nu funcționează și să lăsăm cu adevărat soluțiile să lucreze în comunitatea noastră”, a declarat președinta Consiliului din Minneapolis.

Anunțul consiliului municipal din Minneapolis vine în a 13-a zi de proteste în Statele Unite.

SUA se confruntă la moment cu cele mai răspîndite și mai violente proteste de stradă din ultimii 30 de ani cu care se confruntă SUA, fapt ce ar putea să înrăutățească situația epidemică din această țară, care și așa este fruntașă la numărul infectări cu noul coronavirus în lume.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load