COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Astronauții americani nu vor face parte din echipajele navelor spațiale Soiuz

Astronauții americani nu vor face parte din echipajele navelor spațiale Soiuz

Pentru prima dată în 19 ani, astronauții străini nu au fost incluși în echipajele navelor spațiale rusești Soiuz, în octombrie 2020 și în primăvara anului 2021 ar putea pleca trei ruși.

În același timp, șeful NASA, Jim Brydenstein, a trimis o scrisoare șefului Roscosmos Dmitry Rogozin, în care a cerut cîte un loc în aceste nave pentru astronauții americani. Cererea s-a datorat faptului că zborurile noilor nave spațiale americane întîrzie. S-a anunțat că Rusia și Statele Unite negociază pe acest subiect.

Cu toate acestea, pînă în prezent, conform listei aprobate publicată pe site-ul Centrului de Instruire a Cosmonauților, toate locurile din echipajul navei spațiale Soiuz MS-17 au fost rezervate rușilor: Anatolii Ivanișin, Ivan Vagner și Nicolai Ciub.


Dacă Roscosmos nu va oferi, în cele din urmă, un loc pe navă pentru NASA sau o altă agenție străină, în octombrie 2020 pe ISS va pleca primul echipaj în totalitate rusesc al navei Soiuz. Anterior, echipajele formate din trei persoane pentru zborul către ISS a inclus întotdeauna unul sau doi astronauți străini. Ultimul echipaj în totalitate rusesc a zburat în spațiu în 2000 în timpul vizitei pe stația Mir.

Următorul echipaj al navei spațiale Soiuz MS-18, care este programată să fie lansată în primăvara anului 2021, îi va include pe Serghei Rîjikov, Serghei Kudi-Svercikov și Serghei Korsakov. Este pentru prima dată cînd în spațiu ar putea zbura un echipaj format din trei Serghei.

Navele spațiale ruse Soiuz rămîn deocamdată singurul mijloc de transport capabil să transporte omul pe ISS, avînd în vedere că în 2011 a fost scos din exploatare sistemul de transport cu echipament reutilizabil american, Space Shuttle.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load