Cazul Șor stiri: 594

Americanii vaccinați cu ambele doze nu mai sunt obligați să poarte măști în aer liber

29 apr. 2021,, 05:00   Război în Ucraina
1908 0

Americanii vaccinaţi împotriva COVID-19 nu vor mai trebui să poarte măşti la exterior, au anunţat autorităţile sanitare din Statele Unite. Singura excepție este dată de situațiile în care se vor afla în grupuri mari de persoane, unde recomandarea portului măștii de protecție rămîne valabilă, precizează Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

"Dacă sînteţi vaccinaţi cu schema completă şi vreţi să participaţi la o mică reuniune alături de oameni care sînt vaccinaţi şi alţii care sînt nevaccinaţi, datele ştiinţifice arată că puteţi să faceţi acest lucru în deplină siguranţă, fără mască sanitară", a declarat Rochelle Walensky, directoarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie federală americană din domeniul sănătăţii publice.

"În schimb, continuăm să recomandăm purtarea măştii în timpul activităţilor cu frecventare ridicată şi în spaţiile care sînt foarte aglomerate, precum stadioane pline sau la concerte", a adăugat ea într-o conferinţă de presă.

Rochelle Walensky a justificat această excepţie prin faptul că în situaţiile menţionate multe persoane nevaccinate - şi care prezintă riscul potenţial de a dezvolta o formă gravă de COVID-19 - pot fi prezente.

În interior, autorităţile sanitare americane consideră că pentru persoanele vaccinate participarea la activităţi precum concerte corale, slujbe religioase, mersul la cinematograf sau la muzeu nu prezintă riscuri dacă acele persoane continuă să poarte măşti sanitare.


Persoanele nevaccinate pot la rîndul lor să se plimbe pe jos, să alerge, să se plimbe cu bicicleta alături de membri din familiile lor, fără să poarte mască sanitară, precizează CDC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?