Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 127
Transnistria stiri: 1454

Ambasadorul Rusiei în România, convocat la Ministerul de Externe

13 sep. 2023,, 18:45   Externe
2857 0

Ministerul Afacerilor Externe al României, îl va convoca de urgență pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse”, a transmis MAE român, miercuri.

Ministerul de Externe al României, transmite din nou un „protest ferm” la adresa Rusiei față de „violarea spațiului aerian al României”, după ce fragmentele de dronă găsite pe o suprafață de câteva zeci de metri în Tulcea au fost identificate ca fiind rămășițe ale unui dispozitiv rusesc.

„Pe fondul identificării în cursul zilei de 13 septembrie 2023 de noi fragmente de dronă similară cu cele folosite de armata rusă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri, în județul Tulcea, Ministerul Afacerilor Externe reiterează protestul ferm față de violarea, din nou, a spațiului aerian al României. Ministerul Afacerilor Externe solicită ferm încetarea atacurilor repetate împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene și a escaladării iresponsabile de către Federația Rusă a situației de securitate inclusiv la frontiera dintre România și Ucraina și, totodată, cere respectarea normelor de drept internațional, inclusiv a inviolabilității spațiului aerian al României.

Ministerul Afacerilor Externe al României, reiterează condamnarea fermă a acestor atacuri ilegale, care încalcă normele de drept internațional și sînt considerate crime de război.

Ministerul Afacerilor Externe a informat și se consultă cu aliații NATO asupra evoluțiilor de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv asupra incidentului de astăzi.


Ministerul Apărării transmisese, anterior, miercuri 13 septembrie, că fragmentele de dronă descoperite în proximitatea localității Nufăru din Tulcea au aparținut unui dispozitiv „similar celor folosite de armata rusă”.

2
1
0
1
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?