Ambasadorul polonez în Israel a fost atacat în stradă

Ambasadorul polonez în Israel a fost atacat în stradă

Poliţia din Israel a anunţat miercuri arestarea unui bărbat în vîrstă de 65 de ani care l-ar fi scuipat pe ambasadorul Poloniei, în timp ce acesta se afla în maşina sa, relatează dpa şi AFP, potrivit agerpres.


Potrivit publicaţiei Ynet, incidentul, survenit marţi, a fost de fapt mai grav. Ynet îl citează pe ambasadorul Marek Magierowski ca afirmînd că se afla în afara ambasadei cînd a fost atacat fizic şi verbal de un bărbat care i-a strigat, între altele: „polonez, polonez!”.


Un purtător de cuvînt al Ministerului de Externe israelian a ţinut să transmită „cea mai profundă simpatie” faţă de ambasador, adăugînd că instituţia sa a fost „şocată” de atac.


La Varşovia, Ministerul polonez de Externe a convocat-o pe ambasadoarea Israelului, Anna Azari, în legătură cu acest incident, iar premierul Mateusz Morawiecki a denunţat pe Twitter un atac „rasist şi inacceptabil”.


Incidentul survine pe fondul unei noi escaladări a tensiunilor între Israel şi Polonia, în urma anulării de către Varşovia a vizitei unei delegaţii israeliene. Conform presei israeliene, vizita a fost anulată din cauza unei dispute legate de restituirea bunurilor evreieşti furate în timpul Holocaustului.


Anul trecut, relaţiile dintre Polonia şi Israel au fost marcate de divergenţe create de legea poloneză ce incriminează discursurile care ar putea sugera o complicitate poloneză la Holocaust.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load