X 
Cazul Șor stiri: 599

Ambasada Ucrainei cere oamenilor să nu posteze imagini cu dronele care atacă porturile

17 aug. 09:45   Război în Ucraina
2386 1

Ambasada Ucrainei în România face apel ca oamenii să nu filmeze şi să nu posteze pe reţelele sociale imagini cu dronele care atacă porturile dunărene şi cu funcţionarea sistemelor de apărare aeriană ucrainene.

Într-un mesaj pe Facebook, oficialii avertizează că forțele ruse „monitorizează activ internetul şi, primind informaţii suplimentare, îşi ajustează atacurile”, scrie digi24.ro.

„În noaptea spre 16 august, trupele au atacat din nou regiunea Odesa, vizînd infrastructura porturilor dunărene. În urma loviturilor inamice, şapte persoane au fost rănite, depozite şi silozuri de cereale au fost avariate”, arată, într-o postare pe Facebook, Ambasada Ucrainei în România.

Reprezentanţii ambasadei fac referire la imaginile video postate pe internet cu aceste atacuri.

„Cu regret astăzi observăm o diseminare pe reţelele de socializare şi în unele mass-media a unor filmuleţe privind dronele care lovesc infrastructura portuară şi funcţionarea sistemelor de apărare aeriană ucrainene.


În condiţiile actuale, astfel de filmuleţe reprezintă o ameninţare nu numai la adresa siguranţei funcţionării porturilor dunărene, ci şi direct pentru populaţia civilă care locuieşte în această regiune. Facem apel la toţi să nu filmeze şi să nu disemineze astfel de vodeo pe reţelele de socializare şi în mass-media, pentru a nu spori ameninţarea la adresa vieţii oamenilor care lucrează şi locuiesc în oraşele de pe Dunăre”, transmit aceştia.

Noi atacuri cu drone au avut loc ieri, 16 august, la granița României. Explozii au fost înregistrate în porturile dunărene Reni și Izmail, din Ucraina. Imaginile au fost filmate de pe malul romînesc, de la doar cîteva sute de metri distanță.

1
8
1
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?