Aerul din California a devenit toxic din cauza incendiilor

Aerul din California a devenit toxic din cauza incendiilor

Cel mai grav incendiu din istoria Americii arde deja de zece zile şi nu şi-a atins nici pe jumătate potenţialul distrugător, spun pompierii.


În timp ce numeroase echipe caută 1.300 de dispăruţi şi bilanţul morţilor se apropie de 80, efectele se simt şi la aproximativ două sute de kilometri depărtare. În Sacramento şi San Francisco este ca şi cum oamenii ar fi început brusc să fumeze pînă la jumătate de pachet de țigări pe zi.


La mai bine de doua sute de kilometri distanta de districtul Butteunde face ravagii Camp Fire, faimosul pod Golden Gate este învăluit de un fum gros şi pare întrerupt brusc. În funcţie de cum bate vîntul, calitatea aerului la San Francisco e mai proastă uneori decît la New Delhi - unul dintre cele mai poluate oraşe din lume.


Problema este agravată de faptul că, din cauza maselor de aer de temperaturi diferite, fumul rămîne deasupra zonei respective.


Începînd de mîine sînt aşteptate ploi, care ar trebui să mai cureţe aerul, dar şi să le dea o mînă de ajutor pompierilor în lupta cu focul.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load