X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

A fost anunțată data finalizării misiunii AIEA la centrala nucleară din Zaporojie

5 sep. 2022,, 11:00   Externe
2324 0

Misiunea Delegației Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) la centrala nucleară Zaporojie (NPP) se va încheia marți, 6 septembrie. Această dată a fost anunțată pentru RIA Novosti de către membrul Consiliului principal al administrației regiunii Zaporojie, Vladimir Rogov.

"Pe 5 septembrie delegația încă lucrează, după care își va încheia misiunea și va pleca pe 6 septembrie. Ei i-a fost oferit tot ajutorul necesar. Sîntem interesați de o evaluare obiectivă și echilibrată a situației la NPP", a spus Rogov.
Potrivit acestuia, în prezent la unitate se află delegația AIEA formată din 13 persoane. În același timp, nu există o înțelegere clară dacă reprezentanții Agenției Internaționale vor rămîne permanent la centrala de la Zaporojie, a subliniat Rogov.

La 1 septembrie, misiunea AIEA a sosit la NPP, care se află în orașul Energodar controlat de Rusia. Inspecția are un caracter pur tehnic. Membrii delegației au inspectat sistemele de urgență, blocurile și generatoarele diesel ale stației.

AIEA a înregistrat acțiuni de deschideri de focuri asupra centralei nucleare. Directorul general al misiunii, Rafael Grossi, vorbind despre perioada șederii specialiștilor organizației la NPP, a subliniat că ei vor rămîne acolo atît timp cît va fi necesar.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?