X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Un actor american, venit în vizită în Moldova, a învățat cum să gătească borș

2 dec. 2023,, 14:40  
2744 0

Actorul american Stanley Tucci a vizitat recent Republica Moldova, unde s-a întîlnit cu refugiați din Ucraina. Aceștia l-au învățat pe Tucci cum să pregătească borș, iar a actorul a decis să împărtășească rețeta cu urmăritorii să-i de pe rețelele de socializare.

Într-un videoclip publicat pe online, Stanley Tucci a arătat cum a pregătit borșul, iar apoi l-a degustat. Ce-i drept, actorului nu i-a plăcut rezultatul final, precizînd că „a făcut ceva greșit”. Acesta a menționat că va încerca să gătească borș din nou, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Pe 30 noiembrie, Stanley Tucci a publicat pe Instagram un video filmat într-o bucătărie.

„M-am întors recent din Moldova, o țară mică situată între Ucraina și România. Am fost acolo cu UNHCR pentru a mă întîlni cu o mulțime de persoane strămutate din Ucraina. (…) Unul dintre lucrurile pe care le-am făcut acolo a fost să gătesc cu femeile ucrainene. Iar una dintre ele, care este bucătar-șef, m-a învățat să fac borș, pe care-l ador”, a spus actorul.

Acesta a declarat că va găti borș și va împărtăși rețeta cu urmăritorii să-i în onoarea ucrainencelor care l-au învățat cum să pregătească acest fel de mîncare.


Actorul a explicat că a curățat și mărunțit un morcov, două bețe de țelină, o ceapă, ustoroi și cartofi. După care, într-o cratiță în care a adăugat ulei și unt, a sotat și condimentat legumele. Ulterior, Tucci a adăugat două sfecle rase, 1,5 litri de bulion de carne de vită și a lăsat ingredientele să se gătească. La final, actorul a adăugat roșii conservate, o jumătate de varză tocată și un pic de oțet din vin alb, pe care le-a lăsat să fiarbă pentru aproximativ 40 de minute.

„Evident că există o mulțime de rețete pentru a pregăti borș, însă asta este foarte similară cu cea pe care am învățat-o. De multe ori, în borș este adăugată carne. Așa că puteți să o faceți. Acesta cu bulion de carne de vită este practic un borș vegetarian”, a precizat Stanley Tucci, în înregistrarea video.

Ulterior, pe 1 decembrie, Tucci a publicat un videoclip în care a degustat borșul pe care l-a pregătit. Înainte de a o face, actorul a declarat că atunci cînd a gătit borș săptămîna trecută, mirosea foarte bine, acum însă mirosul nu este la fel de „dulce”. „Sînt sigur că am făcut ceva greșit”, a menționat el.

După ce a gustat borșul pe care l-a gătit, Stanley Tucci a dat dezaprobator din cap. „Nu, nu știu ce-i în neregulă. O să încerc să gătesc din nou. Rămîneți conectați. Îmi cer scuze, în special de la Svetlana, care m-a învățat să gătesc borșul, în Moldova. Voi reveni”, a adăugat el.

6
1
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?